Blog

GPS tracking voor in de auto

Op dit blog wordt er veelal gekeken naar bedrijven en merken die hun oorsprong binnen Nederland vinden. Maar laten we ook eens kijken naar een bedrijf uit een ander land. Wij Nederlanders staan veelal bekend om onze innovativiteit en vindingrijkheid. Binnen alle windstreken weet men dat in er in Nederland vooruitstrevend wordt gewerkt aan de toekomst van morgen. Van agricultuur tot wegenbouw, alles lijkt hier tot in de puntjes te zijn uitgewerkt. Dit geldt ook voor het moderniseren van een wagenpark. Maar niet alleen Nederlanders zijn hier goed in.

In dit blog wordt GPS tracking voor in de auto wat nader toegelicht dat is ontworpen door Verizon Connect. Vragen zoals voor welke sectoren dit interessant kan zijn, of wat de voordelen kunnen zijn van het efficiënter managen van een wagenpark komen hier aan bod. Door de blog heen zullen er ook verschillende functionaliteiten van een GPS tracking systeem dat door Verizon Connect is ontwikkeld aan bod komen aan de hand van een paar voorbeelden. Wil je meer weten? Lees dan snel verder.

Sectoren of bedrijven die baat hebben bij GPS tracking van voertuigen

Veel organisaties maken vandaag de dag gebruik van bedrijfswagens. Zeker bedrijven die een groot wagenpark runnen zoals organisaties in de transportsector of vervoersdienstverlening merken zo nu en dan wel eens dat de planning niet helemaal loopt zoals voorgesteld. Voor dit soort bedrijven is het hebben van een GPS tracking auto dan ook een mooie uitkomst.

Hoe helpt GPS tracking een wagenpark vooruit

Er zijn verschillende manieren waarop GPS tracking in bedrijfswagens kan bijdragen aan het gestroomlijnder runnen van een wagenpark. Dit verschilt ook per software systeem. Zoals hierboven aangegeven wordt in dit blog een paar keer gerefereerd naar het fleet management software systeem van Verizon Connect. Binnen dit systeem wordt er ook gewerkt met HPS tracking. Hieronder staan 3 voorbeelden gegeven van hoe een wagenpark van GPS tracking voor in de bedrijfswagen kan profiteren.

Krijg inzicht in prestaties van teams en individuele werknemers

Het is een vast gegeven dat ieder team anders presteert. Dit is dan ook simpel terug te zien in de prestaties. Waar deze verschillen in liggen, is echter niet zo eenvoudig te bepalen. Tot nu. Met een gedegen fleet management systeem is het mogelijk om trends per afdeling of team te bekijken. Deze gegevens zijn eenvoudig terug te vinden in één overzichtelijk dashboard dat op ieder device kan worden geraadpleegd. Of u nu onderweg bent, op locatie of kantoor: de informatie is altijd binnen handbereik met een overzichtelijke app.

Door deze inzichten wordt het ook mogelijk gemaakt om individuele chauffeurs (beter) te coachen tijdens het werk. De mogelijkheid bestaat om de bestuurders een notificatie te sturen zodat er optimaal gepresteerd wordt. Denk hierbij aan het zuiniger, efficiënter en veiliger rijden tijdens iedere rit.

Bekijk eenvoudig de status van het wagenpark

Door te werken met een kaart die near-realtime wordt bijgewerkt wordt het eenvoudiger te zien waar welke chauffeur zich bevindt. Hierdoor wordt het maken van planningen efficiënter gedaan, omdat de juiste persoon met de juiste wagen op het juiste moment aanwezig kan zijn. Nog een andere bijkomstigheid is dat het brandstofverbruik op deze manier kan worden teruggebracht én de aankomsttijden van chauffeurs nauwkeuriger kan worden doorgegeven aan de klant.

Verder draagt het tracken van een wagenpark bij aan het verkrijgen van inzicht in de behoeften van een auto. Krijg notificaties als er onderhoud gepleegd moet worden en voorkom op deze manier onveilige situaties voor u en uw werknemers.

Geef een antwoord