Blog

Wat kost een nieuwe poortdeur?

Bij veel huizen is het mogelijk om buiten gebruik te maken van verschillende soorten hout. In de tuin zijn er bijvoorbeeld verschillende plekken waar het handig kan zijn om goed hout te kunnen gebruiken. Door te kiezen voor kwalitatief hout zal alles in de voor- en achtertuin ook nog eens een stuk langer meegaan. Zo kan je bijvoorbeeld hout gebruiken voor de schutting, hekjes, deuren en de poort. Er zijn dan ook veel verschillende mogelijkheden waarop je de tuin een prachtige uitstraling kan geven. Het belangrijkste hierbij is vooral dat er gekozen wordt voor hout dat bij elkaar past en stevig is. Dan kan je aan de slag gaan met het ontwerp. Het is mogelijk om zelf te kiezen hoe je alles eruit wil laten zien, maar ook is het mogelijk om te kiezen voor kant en klare onderdelen van de schutting of poort. 

 

Poortdeur 

Een poortdeur kan je bijvoorbeeld helemaal zelf maken, maar het is natuurlijk veel makkelijker wanneer je voor een poortdeur kan gaan die al in elkaar gezet is. Hierdoor zal je de deur alleen nog maar hoeven te plaatsen en dan zal het geregeld zijn. Een houten poortdeur is hierbij vaak toch wel het mooist. Dat komt vooral door het traditionele uiterlijk dat de poort krijgt door een mooie houten deur. Er zijn veel verschillende soorten houten deuren te vinden. Niet iedere poort zal bijvoorbeeld van hetzelfde formaat zijn. Daardoor is het mogelijk om een poortdeur op maat te kiezen. Zo zal je er zeker van zijn dat de poortdeur perfect zal passen bij jouw huis. Je kan ook nog eens kiezen voor een dubbele poort of een enkele variant. 

 

Veel hout

Naast de poortdeur zijn er dus nog meer zaken die je van hout in de tuin neer kan zetten. De schutting is hierbij waarschijnlijk wel het bekendste onderdeel. Een schutting is er in de basis vooral om jouw deel van de tuin af te zetten, maar hierdoor is het wel meteen het uitzicht dat je zal zien wanneer je in de tuin zit. Het is daarom aan te raden om alleen te kiezen voor een schutting die je er echt mooi uit vindt zien. Daarnaast is het handig om voor een fijne houten kleur te kiezen. Bij een witte schutting kan het licht namelijk vervelend weerkaatsen en een zwarte schutting zal in de zomer erg warm kunnen worden. Naast de schutting kan je ook een gehele veranda van hout maken, de opties zijn dan ook bijna oneindig.

Geef een antwoord