Blog

5 tips om je huis als nieuw aan te laten voelen

Ieder voorjaar heb je opnieuw de kans om de sleur van de winter te doorbreken en de boel in huis eens flink op te frissen voor de zomer. De grote voorjaarsschoonmaak is sinds mensenheugenis een traditie. Je kunt het ‘schoonmaken’ best eens ruimer interpreteren dan de boel wat oppoetsen.

Een volledige home make over kost vaak een vermogen. Maar er zijn ook eenvoudigere, goedkope opties om je huis een nieuwe facelift te geven. In deze blog, vijf manieren om je huis eenvoudig een frisse nieuwe uistraling te geven!

1. Verf je voordeur

Wow, dat is eens anders binnenkomen! Je kunt de look van je hele huis volledig omgooien door de voordeur eens te voorzien van een likje verf. Niet voor niets zien we tegenwoordig de trend om je voordeur een felle opvallende kleur te verven. Dit heeft niet alleen resultaat voor jouw huis, maar beurt de hele straat op!

2. Verf je kozijnen

Nu je toch met de kwast in handen staat: ook het verven van je kozijnen kan een behoorlijke impact hebben op de look van jouw woning. Als je houten kozijnen hebt, zul je sowieso regelmatig de kozijnen moeten bijhouden met lak en een likje verf, om het hout goed te onderhouden. Ga eens voor een ander kleurtje. Misschien eentje die de nieuwe kleur van je voordeur complementeert.

3. Nieuwe garage deur

Toegegeven: het aanschaffen van een nieuwe garage deur is wel een stukje duurder dan een simpel verf klusje. Maar je zal geschokt zijn door de verandering die het kan brengen. Moderne garage deuren komen in een wijd assortiment aan kleur en materiaal: van ouderwetse staldeuren tot moderne slanke staalstructuren en alles wat daar tussen zit.

4. Een nieuwe vloer in je woonkamer

Ben je eigenlijk al langer uitgekeken op die tegeltjes, of dat oude laminaat. Ga eens voor een hele andere uitstraling. Wist je dat je met een pvc vloer ook een beton look kan nabootsen? Daarmee heb je de voordelen van pvc vloeren gecombineerd met het stoere uiterlijk van beton. Zelfs met een budget vloer kun je zo eenvoudig je woonkamer voorzien van een nieuwe uitstraling. Bekijk de mogelijkheden eens op Laminaatenparket.nl

5. Een goed tuinontwerp

Een van de eerste dingen wat je doet als je je huis wil verkopen, is de tuin aanpakken. Met een strak tuin ontwerp maakt je huis meteen een goede indruk. Daarom is het snoeien van bomen en struiken en aanpoten van wat bloemen super effectief om je huis te voorzien van dat wow-effect als je thuis komt.

In tegenstelling tot een appartementje, zal je eenvoudig tientallen jaren in een koophuis verblijven. Dergelijke upgrades zijn niet alleen een waardevermeerdering van e eigendom, maar verbeteren ook je woonplezier in huis!

Geef een antwoord