Blog

3 tips voor het plaatsen van schutting

De zomer is in aantocht. Verlang jij ook zo naar die mooie zomerdagen? Lekker met je familie en vrienden tot ‘s avonds laat in de tuin zitten. Barbecueën, drankje in je hand en genieten van het zonnetje. Nu het steeds warmer wordt is het ook tijd om je tuin op te gaan knappen. Dit wil je natuurlijk al achter de rug hebben voordat de zomer echt is begonnen, zo kan je er volop van genieten. Misschien ben je van plan om een nieuwe loungeset aan te schaffen, maar wie weet is het ook wel eens tijd om een nieuwe schutting aan te schaffen. Dit kan bijvoorbeeld als je meer privacy wilt hebben. In deze blog geven we een paar tips voor het plaatsen van een nieuwe schutting.

Overleg met de buren

Je buren wil je te vriend houden, want op een burenruzie zit niemand te wachten. Soms kan het lastig zijn om rekening met elkaar te houden en een middenweg te vinden waar jullie je allebei goed bij voelen. Het plaatsen van een nieuwe schutting heeft helaas wel eens wat onenigheid opgeleverd tussen buren. Je buren kijken natuurlijk ook tegen jouw schutting aan, dus die keuze kan je niet altijd maken zonder te overleggen met je buurman of buurvrouw. Ook wanneer jij ineens een schutting wil die een stuk hoger is kan het zijn dat je buren daar niet altijd om staan te springen. Dit zou namelijk hun zon kunnen blokkeren. Overleg je plannen altijd eerst met je buren en probeer ze te betrekken in het verhaal. Wie weet zitten jullie wel op een lijn en kunnen jullie gezamenlijk een plan maken en uitvoeren.

Bereid je goed voor

Een goede voorbereiding is belangrijk bij het plaatsen van een nieuwe schutting. Wanneer je bijvoorbeeld een horizontale schutting wil bestellen op hillhouttuinhout.nl moet je even goed kijken naar de levertijden. Door de extreme drukte hebben zij momenteel lever problemen. Het is dus goed om van te voren te kijken wanneer jouw schutting geleverd wordt. Vaak gaan hier toch wel een paar weken overheen, dus dit is niet iets wat je heel spontaan kan doen. Voordat je de schutting gaat bestellen moet je al goed hebben nagedacht over de afmetingen van de schutting. Hou hierbij ook rekening met de maximale hoogte die geldt in jouw gemeente.

 

Vraag hulp

Het vervangen van een schutting is een grote klus, die niet altijd even eenvoudig is. Wanneer je zelf niet zo handig bent is het prettig als je buren of vrienden hebt die dat wel zijn. 
 
Wil je meer weten over het plaatsen van een schutting? Breng dan eens een bezoekje aan een leverancier. Hier kan je inspiratie opdoen en zij kunnen al jouw vragen beantwoorden.

 

Geef een reactie