Blog

De juiste kattenvoer vinden

 

Voor je kat is het belangrijk om passende kattenvoer te vinden. Kattenvoeding moet aangepast worden op de voedingsbehoefte van je kat. Dit is bij elke kat anders. Om de juiste kattenvoer te vinden kun je kijken naar verschillende eigenschappen van de voeding. Verschillende nutriënten in kattenvoer hebben verschillende positieve uitwerkingen. Deze nutriënten zijn samengesteld voor bijvoorbeeld, senioren katten, katten met spijsverteringsproblemen of schildklierproblemen. Wanneer je met voeding je kat fit wilt houden, dan zul je dus moeten kijken naar voeding die geschikt is voor het type ras die je hebt, de leeftijd en eventuele gezondheidsproblemen.

Kattenvoer voor kittens en volwassen 

Met een goed gebalanceerde maaltijd zorgt je dat je kat gezond blijft. Verschillende nutriënten in voeding zorgen ervoor dat je kat fitter is en minder snel last krijgt van bepaalde klachten. Het is daarom ook belangrijk om kattenvoer aan te passen op de leeftijd van je kat. Een kitten of jonge kat is zeer actief. Hierdoor is voeding ook verrijkt met bepaalde voedingsstoffen om aan die balans te voldoen. Een volwassen kat heeft minder energie nodig maar weer hele andere nutriënten. Voor volwassen katten van 1 tot 7 jaar zal de voeding aangepast worden op hun behoeften. 

Kattenvoer voor senioren katten

Voor ouderen seniore katten heeft de voeding mindere energie maar is verrijkt met extra nutriënten. Voor ouderen katten is dit extra belangrijk om zo gezond mogelijk te blijven. De voeding voor senior katten is bijvoorbeeld lichter voor het spijsverteringssysteem, houd rekening met aanleg voor diabetes, geeft energie en is goed voor het mentaal welzijn. Dit zijn een aantal eigenschappen die laat zien hoe groot het verschil in kattenvoer is.

Allergieën en ziekten  

Bij kattenvoer zijn veel verschillende soorten merken verkrijgbaar. Al deze merken hebben een brede lijn met producten. Al deze producten zijn samengesteld uit verschillende soorten vlees en nutriënten die zijn aangepast op de behoefte van specifieke leeftijden, rassen en dus klachten. Allergieën en klachten zijn helaas veel voorkomend bij bepaalde rassen. Ziekten zoals astma, schildklierproblemen, klachten aan het verteringsstelsel of gebitsproblemen vragen om een aangepast dieet. 

Kattenvoer voor verschillende rassen

Katten met verschillende rassen hebben ieder een andere levensstijl en eigenschappen. Sommige rassen zijn zeer actief waarbij andere katten ontzettend lui zijn. Dit vraagt om een andere balans in kattenvoer. Hierdoor krijgt je kat altijd genoeg eten binnen en voorkom je overgewicht. De eigenschappen van verschillende rassen zijn bijvoorbeeld het type vacht. Voor katten die snel last hebben van haarballen is voeding samengesteld uit onverteerbare vezels om haarballen tegen te gaan. Je kunt bij kattenvoer ook rekening houden met de aanleg voor bepaalde klachten. Bij verschillende rassen zijn bepaalde klachten en ziekten meer voorkomende. Je kunt hier rekening mee houden door de voeding hierop aan te passen. 

Geef een reactie