Blog

Originele relatiegeschenken

Het hebben van goede zakelijke relaties is heel belangrijk. Maar hoe zorg je er nou voor dat je een goede relatie onderhoudt? Een van de dingen die hierbij kunnen helpen zijn relatiegeschenken. Deze kan je op bepaalde momenten aan je business partner geven. Dit kan bijvoorbeeld rond de kerstperiode, maar ook na afloop van een fijne samenwerking tijdens een project. Zo’n relatiegeschenk kan je heel strategisch inzetten. Daarom is het goed om van te voren na te denken over wat je wilt geven en wat je ermee wilt bereiken. Heb je geen idee wat goede en originele relatiegeschenken zijn? Lees dan even verder!

Maak het persoonlijk

Deze tip is goud waard! Het lijkt heel simpel, maar toch wordt deze fout vaak gemaakt. Denk van te voren goed na over wat je aan wie geeft. Een gepersonaliseerde koffiebeker aan iemand geven die nooit koffie drinkt is geen slimme zet. Het geeft namelijk een heel verkeerd signaal af. Jij laat hiermee zien dat je niet zo bezig bent met wie hij of zij is. Maar zorg ook dat je niet iets geeft wat ze al hebben? Zie je jouw zakelijke relatie vaak water drinken uit een mooie fles? Dat betekent dat iemand waarschijnlijk niet op nog een fles zit te wachten. 

Zorg dat iemand er echt iets aan heeft

Geef iets wat iemand goed kan gebruiken. Een relatiegeschenk wat je steeds vaker voorbij ziet komen is bijvoorbeeld een draadloze externe oplader. Dit is een geschenk wat vaak erg gewaardeerd wordt. Iedereen kan wel een externe oplader gebruiken, want de batterijen van onze smartphones zijn helaas niet oneindig. Daarnaast is het een vrij nieuwe product. Grote kans dat jouw zakelijke partner dit nog niet heeft. Hierdoor zal hij het extra waarderen. Waarschijnlijk is het een update van wat hij al had: een oplader met vervelende kabel. Het is ook een product wat vaak gebruikt kan worden. En ook nog eens op het moment dat je telefoon bijna uitvalt. Als hij of zij jouw oplader op dat moment kan inzetten zal dit een positieve invloed hebben op hoe er over jou en jouw bedrijf wordt gedacht. 

Wees origineel

Een mok met jullie logo erop? Daar zitten ze waarschijnlijk niet op te wachten. Naast dat het praktisch moet zijn is het belangrijk om origineel te zijn. Een goed voorbeeld hiervan is een branded instax camera. Dit is een polaroid camera. Dit is een cadeau waar je niet snel aan denkt, wat het heel leuk maakt. Je kan je eigen logo hier op laten drukken. Met deze camera kun je een fotoflyer maken. Hiermee kan je je eigen ontwerp toevoegen aan de foto’s 

Met deze drie tips moet het lukken om tot een leuk relatiegeschenk te komen! Wil je helemaal succesvol zijn? Probeer dan iets te bedenken wat origineel, persoonlijk en praktisch op. Dit zal de grootste slagingskans hebben. 

 

Geef een antwoord