Blog

Wat zijn dino coins

Wat zijn dino coins?

De cryptomarkt heeft zich de afgelopen tien jaar sterk ontwikkeld en steeds meer mensen stappen in deze markt. Hoewel de koersbewegingen van cryptocurrencies als risicovol worden gezien, kan risico ook rendement opleveren. Elk jaar zijn er bepaalde niches die op crypto gebied zeer succesvol zijn. In 2021 waren de metaverse, memecoins, gaming en NFT's populair, terwijl er in 2023 veel wordt verwacht van cryptoprojecten die zich richten op kunstmatige intelligentie. Ook zijn er cryptoprojecten die al jaren bouwen aan hun project en in 2023 grote stappen kunnen zetten. Deze coins worden ook wel 'dino coins' genoemd, een term die aangeeft dat deze coins relatief oud zijn in vergelijking met de jonge cryptomarkt.

Welke coins worden gezien als dino coins?

Er zijn maar een klein aantal cryptomunten die als dino coins worden beschouwd, ondanks dat er meer dan 20.000 coins en tokens op de cryptomarkt zijn. Dit zijn de munten die gelanceerd werden in de beginjaren van de cryptomarkt en waarvan sommige projecten een voorsprong hebben opgebouwd in ontwikkeling of bekendheid. Voorbeelden van dino coins zijn Bitcoin, Ripple, Cardano en Ethereum. Ook kopieën van Bitcoin, zoals Bitcoin Cash en Litecoin, en coins die zich richten op privacy, zoals Monero, ZCash en DASH, behoren tot deze categorie.

Waar kan ik dino coins kopen?

Als je wilt investeren in dino coins, is het belangrijk om te weten waar je deze munten kunt kopen. Niet alle exchanges bieden de mogelijkheid om in deze minder bekende munten te handelen. Gelukkig zijn er Nederlandse exchanges, zoals Bitvavo, waar je wel in deze cryptomunten kunt investeren. Veel investeerders zijn voor het investeren in Cardano en Ripple Bitvavo gaan gebruiken. Dit crypto platform toont de koersen direct in euro's, wat handig is als je bijvoorbeeld de ADA koers in euro's wilt bekijken.

Geef een reactie