Blog

De ‘must’ voor de woonkamer

De woonkamer is het hart van je huis, het is de plek waar je ontspant, bijpraat met vrienden en waar je even helemaal tot rust komt in je eigen bubbel. Waar niemand mee kijkt en je alles kan laten gaan. Een ruimte met veel emotioneel belang waar het vooral gezellig en comfortabel moet zijn. In deze blog vertel ik je hoe je daarvoor zorgt. Uiteindelijk is het allemaal persoonlijke keuze. Lees je mee?

Het begint bij de bank

Een comfortabele bank is een absolute must-have voor in je woonkamer. Kies een bank die groot genoeg is voor je gezin en vrienden, en die ook makkelijk is om op te zitten en languit op te liggen. Maar je bank moet ook mooi zijn, het is iets wat je als eerste ziet als je binnenkomt en wat sowieso een groot deel van de kamer in beslag neemt. Je kan de bank een beetje aankleden met kussens en dekens.

Er is licht!

Verlichting is een belangrijk onderdeel van je woonkamer, omdat het de sfeer en de stemming in de ruimte kan bepalen. Kies voor verschillende soorten verlichting, zoals een plafondlamp, tafellampen en wandlampen, zodat je de verlichting kunt aanpassen aan de gelegenheid. Kijk ook of je kan kiezen voor smartlampen, deze lampen kan je dan via je telefoon bedienen.

Maak het gezellig

Decoratie is een geweldige manier om de sfeer en de stijl van je woonkamer te bepalen. Kies voor decoratie die bij je persoonlijkheid past, zoals foto's, schilderijen, kunstwerken en planten. Maar er is ook functionele decoratie om aan te denken. Denk bijvoorbeeld aan de gordijnen. Je kan gaan voor hangende gordijnen of voor een roljaloezie. Het duo rolgordijn wordt steeds populairder. Het soort gordijn en de kleur ervan, heeft invloed op het uiterlijk en dus ook de sfeer van de kamer.

Op het ‘grote’ scherm

Een TV is een must-have voor in je woonkamer, omdat het een geweldige manier is om te ontspannen en vermaakt te worden. Je wilt natuurlijk een mooi groot scherm! Maar zorg wel dat hij niet te groot is. Hoe groot je tv moet zijn, hangt af van de ruimte tussen de zitplaats en de tv. Zo zit je er niet te dicht op en dat is beter voor je ogen. Liever een ander soort entertainment? Plaats mooie boekenkasten en richt ze in met jouw lievelingsboeken, over de jaren heen vul je de kast tot aan de nok toe!

Geef een reactie