Blog

Iedereen begint klein

Als ondernemer begin je meestal klein. Of in ieder geval wanneer je zelf start en geen enorme zak met geld in de schuur hebt liggen. Wat voor bedrijf je ook hebt, iedereen heeft een andere visie maar hetzelfde doel: succesvol zijn. Maar hoe word je succesvol? Het zit hem allemaal in de groei. Wanneer je een bouwbedrijf hebt, heb je automatisch te maken met de nodige concurrentie. In deze blog geef ik wat concrete tips over hoe je toch kan groeien. Lees je mee?

Het grote plan

Het begint allemaal bij een plan. Zonder plan hang je in het luchtledige, weet je niet welke richting je op moet en hoe dat verder uitpakt. Het blijft dan gokken en er zal veel meer tijd in gaan zitten dan nodig is. Veel ondernemers maken wel een plan en dat is zo met goede reden. Een plan geeft je richting en concrete doelen waaraan vervolgstappen, consequenties en dergelijken aan verbonden zijn. Zo kan je letterlijk bijhouden of je bedrijf goed en genoeg groeit en hoe snel dat ongeveer gaat.

Een basis kantoor waar je uit kan groeien

Het is voor een bedrijf, zeker een bedrijf dat zich bezighoudt met praktische zaken zoals de bouw, handig om een basis te hebben, een kantoorruimte en/of opslag. Zo kan je materiaal en documenten op een veilige plek opbergen maar je hebt ook meteen een plek om klanten te ontvangen en opdrachten te bespreken.

Zo groot of klein als je wilt

Je hoeft natuurlijk niet alsmaar groter te groeien. Niet iedereen wil in een keten of iets dergelijks veranderen. Misschien wil jij jouw bedrijfje juist wel heel lokaal houden. Bepaal dit voor jezelf en laat je niet meeslepen in de mening van anderen. Zorg wel dat je plan realistisch is. Zo moet je, middels hard werken, je doel kunnen bereiken of dat nu voor een klein of heel groot bedrijf is.

Huren of kopen

Materiaal kopen, is een hele belangrijke taak binnen het ondernemen als bouwer. Zo zal je verschillende machines, werktuigen en wagens nodig hebben. Dieplader kopen? Dat kan! BE oplegger nodig? Ook dat is zo geregeld. Kijk op de website trucks.nl en handel met individuele verkopers als het gaat om deze machines en wagens. Inventariseer wat jij nodig hebt, waar wil je bijvoorbeeld de BE oplegger voor gebruiken. De kans is groot dat je een lijstje met redenen kan verzinnen want het is een enorm handig voertuig. Ook zo breid je jouw bedrijf uit.

Geef een antwoord